Logeren en contact
Logeren op een fijne gastvrije plek waar je de tijd kunt nemen om te ontspannen, je eigen flow te volgen, even niets te moeten, of juist creatief te kunnen zijn in alle rust. Je bent hier weg van de hectiek van je dagelijks leven en kunt genieten van het ritme van de natuur.  


Mijn huis is gelegen naast de bossen van Hees, in de vallei van de Zwarte Beek. Je hebt een eigen opgang, een kleine living, keuken en een slaapkamer met badkamer en toilet. Er is alle privacy die je wenst en uitzicht op een privĂ© bos. 

De keuken is eenvoudig, met kooktoestel op gas en een klein vriesvak in de koelkast, maar heeft geen oven, of magnetron. De leefruimte verwarmen gebeurt voornamelijk met de houtkachel. Dit is gezellig, maar vraagt ook wat vertraging en aandacht.


In de bosrijke tuin, bevinden zich gezellige schaduwplekjes en een appel-, peren-, kersen-, vijgen- en pruimenboom. Er zijn Mirabellen, frambozen, kruisbessen, rode en blauwe bessenstruiken en eigen kruiden. In overleg mag je meegenieten van wat het seizoen te bieden heeft. Een deel van de tuin is afgezet voor de paarden. Een deel van de tuin is prive. Er zijn hangmatten beschikbaar en een natuurlijke zwemvijver maakt het kalmerende geluid van een waterval.

Achter in de tuin is een vuurplaats.


Tijdens je verblijf hier kun je verschillende begeleidde activiteiten doen:

- een individuele paardencoach sessie,

- een kindertolktraject,

- een coachingsessie in de natuur,

- deelnemen aan een dansavond of een andere workshop (zie dansagenda).

Doorheen het jaar worden er Movement Medicine dansavonden of weekends georganiseerd, in het Begijnhof van Diest of in Hasselt.

Om bij workshops te kunnen aansluiten zie de data en info op deze website.


Het bos van Hees met zijn mountainbike- en wandelroutes ligt 200m verderop aan het einde van ons kleine straatje. Het is heerlijk om 's ochtends je dag te beginnen met een boswandeling of er 's avonds je dag emee te eindigen.

Op wandelafstand kun je kiezen uit 2 gelegenheden om te ontbijten, lunchen, of 's avonds iets te eten (in Meldert of Zelem).

Bij het Schulensmeer in Lummen (5 km), kun je fijn wandelen, maar ook kajaks, zeilbootjes en surfplanken huren.


Onze visie is holistisch. Alles is met elkaar verbonden. Elk mens is deel van het grotere geheel. Verander je een deel dan verander je het geheel. Jouw zorg voor jezelf is tevens een zorgzaamheid voor jouw leefomgeving.

Met veel liefde en respect voor de natuur om ons heen en onze eigen natuur, word je uitgenodigd te genieten van wat de plek je te bieden heeft. We zijn milieubewust, gebruiken duurzame, of schaarse verpakkingen, natuurvriendelijke en lokale producten en overwegend bio/vegetarisch voedsel. We waarderen en respecteren de rust en harmonie in deze natuurrrijke omgeving. 

In huis is er bewust gekozen voor kabelinternet en er is geen tv of wifi aanwezig.


Maaltijden, beddengoed, handdoeken, schoonmaakkosten, hout voor de kachel en een overnachtingsplek voor kampeerbusje of tent, zijn altijd exclusief. Keukenlinnen en - benodigdheden zijn aanwezig.

Wat je zeker mee mag brengen zijn sloffen of slippers met lichte zolen, want het is een schoenvrije ruimte.


De locatie is Halen, Belgisch Limburg. Het treinstation in Diest ligt op 8km. Hasselt op 20km. Leuven op 35km. Brussel op 65km. Antwerpen op 70km. Eindhoven op 70km. Maastricht op 50km.


Logeren is altijd voor minimaal 2 overnachtingen. Voor meer informatie kun je mij contacteren.Ik schrijf mij via deze link graag in op de maandelijkse nieuwsbrief


Contact:Angela Boeringa. Gsm 0477-505954

Email info@re-ligare.be

Locatie: HalenAbout:


De dans, muziek, de geneugden en uitdagingen van het moederschap, de natuur en mijn dieren (paarden, hond, kat) zijn een vast gegeven in mijn leven. Zoals alles wat ik tegenkom op mijn levenspad, ondersteunen ze me in mijzelf te ont-dekken, te ont-wikkelen en te helen. In mijn rugzak zitten, naast de intense ervaringen in mijn kinderjaren, ook een 15-tal jaren ervaring als pilote in de burgerluchtvaart, een studie tot klassiek homeopaat, een training tot kindertolk, tot tachyontherapeut, tot paardencoach en natuurcoach. In 2018 ben ik begonnen aan mijn apprenticeship bij de 'School of Movement Medicine' in Engeland. Dit was (en blijft) een intens en diep pad naar belichaamde zelfkennis via dans. Na 11 jaar bewuste dans organiseren voor andere lesgevers, geef ik nu zelf les als Movement Medicine Teacher, op verschillende locaties en heb ik recent ook een opleiding tot DJ gevolgd.

Door sterk intuitief mijn pad naar heelheid te volgen, ervaar ik telkens weer (verheugd) dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is (zo binnen, zo buiten bijv.) en deel van een groter geheel. Verander ik een deel, dan verander ik het geheel. Zorgzaamheid voor mezelf is ook zorgzaamheid voor alles wat deel uitmaakt van mijn directe en indirecte leefomgeving.

Ik hou van beweging en van buiten zijn en ondersteun mensen graag in het proces naar meer bewustzijn en innerlijke vrijheid.

Ik schrijf mij via deze link graag in op de maandelijkse nieuwsbrief.